Het Luttezand – Wandelen in Twente

Wandelen in Twente? Het Luttezand in de omgeving van de Lutte is een mooi bossig gebied mullezand waar je daarnaast heerlijk kunt wandelen langs de rivier de Dinkel. Hier zijn vele wandel mogelijkheden.

Wandelen in Twente bij het Luttezand

Je kunt de auto parkeren op twee verschillende punten, en van het ene punt naar het andere punt te lopen, loop je een erg leuke route langs de Dinkel. Als je dan begint vanaf de Camping Dennelust kom je uit eindelijk bij het paviljoen uit waar je een hapje en een drankje kunt nuttigen waar voor de kinderen ook een redelijk grote speeltuin aanwezig is.

De eerste startplek kun je de auto parkeren bij Café-Restaurant Paviljoen ’t Lutterzand Lutterzandweg 12 7587 LH De Lutte. GPS coördinaten : 52.33129,7.02633

De tweede startlocatie waar je de auto kunt parkeren is bij camping Dennenlust, Zandhuizerweg 19, 7587LA De Lutte. Parkeren GPS coördinaten: 52.32172, 7.03033

Er zijn een aantal opties aan wandelroutes te bewandelen.

Dinkelroute 3 km (gele palen)
Stuifzandroute 4 Km (oranje palen)
Bosroute 3 Km (rode palen)
Heideroute 4 km (blauwe palen)
Jeneverbesroute 6 km (witte palen)

Wandelen in Twente is leuk, maar wandelen bij het Luttezand moet je het woordje zand op sommige plaatsen wel letterlijk nemen. Het mullezand zoals men het in Twente noemt is erg fijn zand wat lastig te bewandelen kan zijn. Te vergelijken met droog strandzand. Dus ook sommige kinderwagens kunnen mogelijk lastig hierdoor heen. Vooral aan de rivier de Dinkel kom je dit het meest tegen.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *